De eerste maand van het nieuwe bestuur stond meteen bomvol met leuke activiteiten! Het begon al met de kennismaking tijdens het bestuurssymposium waar ieder bestuurslid een persoonlijk verhaal vertelde dat te maken had met de bestuursnaam, Xenia – oftewel gastvrijheid. Daarna heeft het bestuur tijdens de constitutie-high tea ook kennisgemaakt met de andere besturen.

Het was ook feest dankzij het Leids Ontzet. Op 3 oktober werd er zoals ieder jaar weer met de Prometheanen hutspot gegeten en over de kermis gewandeld om de bevrijding van Leiden te vieren. Als mooie afsluiter ging er nog een groep naar het vuurwerk kijken. Het hoogste plekje bleek gereserveerd, maar uiteindelijk had iedereen een goed uitzicht. De muziek en de knallen waren uitstekend op elkaar afgestemd.

Een andere activiteit was de fotospeurtocht, waar iedereen in groepjes bij ‘prominente’ Prometheanen langs ging om verschillende foto-opdrachten uit te voeren. De beelden spreken voor zich, in ieder geval voor degenen die erbij waren.

Dat was niet de enige creatieve activiteit van de maand. Zo zijn er ook prachtige mozaïeken met spiegels als ondergrond gemaakt. Het liefst had men eindeloos doorgewerkt, maar om 10 uur moest iedereen toch echt het Lipsius uit. Later die week heeft het Tekengilde met Indische inkt en kroontjespennen ook nog eens schitterende beelden getekend.

Zoals altijd waren er weer fascinerende lezingen, deze keer over vogelgeluiden, culturele diplomatie en Brexit. De laatste lezing van de maand ging over onderzoek naar long- en borstkanker. Het werd een erg leuke lezing dankzij de vele Harry Potter-vergelijkingen, waaronder bijvoorbeeld: “Ik hoef niet uit te leggen waarom Voldemort zoveel lijkt op een tumorcel”.

Tenslotte hebben de Prometheanen een frisse neus gehaald tijdens de herfstwandeling. Het perfecte moment om de herfstkleuren in de bomen te zien, met aan het eind de gelegenheid voor een lekker kopje thee in een kasteel!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *