Nu de concertzalen dicht zijn, moeten muziek-artiesten een andere manier vinden om hun muziek naar de mensen te brengen. Vele artiesten streamen nu vanuit hun woonkamer online concerten, sommigen (zoals band SWMRS met hun ‘paranoia love’) brengen zo zelfs sneak peaks van nieuwe nummers uit. Maar er is één artiest die wel heel veel online uitbrengt: de Noord-Engelse Yungblud, AKA Dominic Harrison.

Het begon allemaal met een idee dat de jonge Dom kreeg nadat zijn reguliere tours waren afgelast: wat als ik de mensen in de lockdown nou eens een virtuele show zou geven? Aanvankelijk zou het een klein evenement worden, maar als snel kreeg het meer aandacht en groeide het uit tot een heuse show, met gasten als Machine Gun Kelly en Bella Thorne op het programma – en dit was al op 16 maart, toen de lockdown nog maar net begon! Een fan had zelfs een virtueel ticket ontworpen voor iedereen die ernaar ging kijken:

De show verliep goed (op Machine Gun Kelly die te laat kwam na): de comedy-segmenten tussendoor voelden soms wat stroef en gemaakt aan, maar de livemuziek was haast even overdonderend als in het echt. Yungblud stuiterde over het podium heen en gaf alles wat hij in zich had – en dat terwijl het voor hem 7uur ’s ochtends was! De gehele show is hier terug te kijken:

Maar Yungblud hield het niet bij één show. Binnen anderhalve maand heeft hij nog een tweede aflevering van The Yungblud Show gemaakt (waarin de segmenten tussen de liedjes door weer wat flauw waren, maar wel een mooie cover zat van Wild Horses van de Stones rond de 24e minuut). Hierin kondigde hij ook nieuwe single Weird aan, die inmiddels ook al is uitgekomen, met bijbehorende clip:

Verder heeft hij ook nog eens een oud concert op YouTube gezet. Al zijn activiteiten waren blijkbaar niet onopgemerkt gebleven, want inmiddels heeft hij ook een YouTube Originals serie, die een inkijkje geeft in deze vreemde periode in Yungblud’s leven. 

Ik denk dat er naast Lady Gaga haast geen artiest is die op het moment zo veel content creëert als Yungblud. Dus, als zij de koningin is van de thuisquarantaine, dan is Yungblud de koning.

Categorieën: Recensie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *