Prometheus is een vereniging waarbij je vrije keus hebt om aanwezig te zijn. Dat is goed! Het voordeel hiervan is dat als iemand bij een activiteit is, je weet dat diegene echt aanwezig wil zijn. Het nadeel hiervan is dat leden soms wat activiteiten missen. Herkenbaar? Deze recap is voor jou! Zodat je bij kunt lezen wat je gemist hebt en weer enthousiast kan worden!

De maand ‘juno’ startte goed; Prometheus bundelde haar krachten met Collegium Musicum en gaf een heuse pubquiz! Daarnaast konden we horen van een producer van de Donald Duck tijdens de legendarische online lezing van Ferdi Felderhof. Ferdi vertelde over de achtergrond en het ontstaan van de Donald Duck en hoe zo’n blad elke week tot stand komt. Ook stond de week erop in het teken van het dierenrijk, we konden genieten van een virtuele tour van het Naturalis en van safaripark Beekse Bergen. We hebben genoten van de reis!

De week daarna hebben we ons bezig gehouden met gezellige en uitdagende denksport: op woensdag 17 juni hebben we nonogrammen, sudoku’s en andere uitdagende puzzels kunnen oplossen via de Discord-server. Te moeilijk?! Nee hoor, ‘uitdagend’ zeggen we dan. Aan het einde van de avond heeft de feestcommissie ‘SaRuPaul & Gandalf the Gay’ een leuke onthulling gedaan: een feestelijke playlist volgens het thema Dungeons & Drag Queens!

Midden juni is onthuld welke leuke, enthousiaste en ietwat gekke Prometheanen zich na de zomer als bestuur voor Prometheus in willen gaan zetten, onder naam van f.t. Appelflap! Het zijn Marit, Eva, Kim, Daphne, Sterre & Louise! Deze zes fantastische Prometheanen gaan zich inzetten om van 2020-2021 een bijzonder jaar te maken.

Naast een online ALV heeft aan het eind van juni de Cultuurfabriek plaats gevonden! Na een succesvolle eerste editie in het Volkshuis vorig jaar, organiseerde Prometheus als culturele studentenvereniging afgelopen zaterdag weer het (digitale!) festival De Cultuurfabriek. Studenten hebben hun artistieke talenten kunnen laten zien. Wil je kijken wat je hebt gemist? Neem dan een kijkje op de website cultuurfabrieklive.prometheusleiden.nl.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *