We zitten nog altijd veel achter onze computer voor Prometheusactiviteiten, maar gelukkig was er ook gelegenheid om zelf in het echt iets te doen. Anne gaf een bonbonworkshop, waar iedereen vanuit huis aan mee kon doen. Daar hielden we dus niet alleen een gezellige zaterdagmiddag aan over, maar ook een stapeltje heerlijke snacks. Ook een speurtocht in eigen buurt bracht ons in beweging; vanuit onder andere Leiden, Velserbroek en Vlaardingen gingen we op zoek naar een aantal dingen. De meeste waren overal wel te vinden, zoals een bruggetje, een bibliotheek en een cultureel verantwoord straatnaambordje, maar een fontein was in Velserbroek nergens te bekennen, terwijl team Leiden wat meer moeite had dieren in een weiland op de foto te zetten.

Ook als je wel thuiszit, is het nog altijd goed mogelijk om wat nieuws te leren. Hoewel we al een tijdje geen lezingen meer gehad hebben, hebben we nog altijd wat op kunnen steken van een aantal Ted Talks – onder andere over het effect dat klassieke muziek op je heeft, en over een wiskundige kijk op liefde. Maar dat was nog niet alles: we hebben bij een filmbewerkingsworkshop geleerd om met OpenShot te werken, waar een paar leuke filmpjes uit zijn gekomen die je misschien nog wel eens terugziet als Prometheus-promofilmpje. En zelfs een hele taal (of vooruit, een heel schrift) is ons niet te veel: Marina gaf een workshop Koreaans, zodat we nu allemaal ‘konglish’ woorden kunnen herkennen: Engelse leenwoorden in het Koreaans.

Dat online activiteiten organiseren intussen al best natuurlijk voelt, blijkt wel uit de laatste week van mei: zelfs het bestuur een weekje buiten spel zetten kan nu via Discord! Het bestuur van vorig jaar, Halcyon, had een Sine Regno-week gepland waarin zij het een week van bestuur Xenia overnamen. Daar zijn een hoop nieuwe ideeën voor bedacht, die zo enthousiast ontvangen zijn dat we ze de komende maanden vast nog wel eens vaker terug gaan zien.

Naast een spelletjesavond en een internetspeurtocht was er die week een lezingwissel, waarin de Halcyon-leden allemaal een lezingthema voor elkaar bedachten. Zo gebeurde het dat Floris over Lisette’s favoriete singer-songwriter Sia vertelde, en vergeleek Leonie op verzoek van Joris de film Brexit: Uncivil War met Captain America: Civil War zonder een van deze twee films ooit gezien te hebben. Verder gaf Eline een Excelworkshop waar mensen het ondoorgrondbare programma eindelijk wat beter van leerden begrijpen. De week werd afgesloten met een talkshow. Daar was niet alleen Halcyon aan het woord, maar werden ook het huidige bestuur en Marit en Roy, de makers van de podcast Quarantaine, cultuur en corona geïnterviewd. Een prachtige afsluiting van de maand – en nu op naar juni!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *