Het leek de Cultuurlijkredactie mooi om een paar van de stukken van de afgelopen tijd met jullie te delen. Uiteraard valt er veel over alle artikelen te zeggen, maar een aantal zijn ons in het bijzonder bijgebleven en deze willen we aan de aandacht brengen!

Dominique Hofman:

De museumqueestes heb ik altijd met veel plezier gelezen. Niet alleen omdat ik hierdoor ontdekte dat Leiden meer musea huist dan de bekende publiekstrekkers als Museum Volkenkunde en Naturalis, maar ook omdat ik dankzij zijn recensies meteen of ze ook een bezoekje waard zijn. Verder staan Opzij, opzij, opzij en Verder alles goed van Niels op mijn favorietenlijstje. De inhoud is namelijk heel herkenbaar. Net als Niels en vele anderen kan ik talloze liedjes opnoemen waarbij ik warme herinneringen koester – van The Ketchup Song tot Black van Pearl Jam. En ook ik moet en zal een boek uitlezen, al heb ik na een paar bladzijde al spijt dat ik het überhaupt heb opengeslagen.

Marit Tijhuis:

Als er iets is waar ik enthousiast van word, zijn het raadsels. Mysteries en geheimzinnigheden hebben mij altijd gefascineerd. Het artikel ‘Vlekken’ van Sanne speelt hier op in. In dit artikel onderzoekt ze de vlekken in haar studentenhuis. Achter iedere vlek schuilt een verhaal. Inmiddels ben ik al een tijdje op kamers en heb ik ook vragen over dingen in mijn huis. Zo is er op ons keukenkastje te lezen ‘water is nat en de lucht is blauw’. Geen idee door wie en in welke hoedanigheid dat is geschreven. Misschien blijft hier de conclusie, net als in het artikel van Sanne, dat je niet alles moet willen weten. Sommige vlekken zullen altijd mysterieus blijven. Dat is maar beter ook!

Eveline Boonstra:

”Ik ben een fan van nadenken over complottheorieën. Maar na het lezen van de argumenten die Sander in zijn artikel over complottheorieën aandraagt, ben ik toch wat beter gaan nadenken over welke dingen ik ‘leven wil geven’. Ik ben het eens met het feit dat er wantrouwen en onvrede achter complottheorieën schuilgaat. Tijdens Corona gingen er ook complottheorieën de rondte, die voor onvrede zorgde (zendmasten in brand). Ik denk dat het soms misgaat wanneer scepticisme niet in balans is met logisch denken en dit gevaarlijke overtuigingen geeft (bv. climate change). En begrijp me niet verkeerd, ik hou van kritisch denken, maar weet wanneer je moet stoppen. Goede boodschap!”

Sander Huls:

”Een aantal van mijn favoriete stukken zijn geschreven door Bo, die niet alleen bij borrels maar ook op Cultuurlijk enthousiast vertelt over boeiende juridische onderwerpen (iets waarvan ik voorheen niet eens wist dat het bestond). Met stip op één staat “Harry Potter en de Internationale Misdrijven“, waarin hij alles wat we over de wereld van Harry Potter denken te weten op zijn kop staat. Blijkbaar is niet alleen de auteur problematisch, maar zijn ook nog eens je favoriete personages stuk voor stuk onverbeterlijke oorlogsmisdadigers! Doe met die informatie wat je wil.”

We willen je bedanken voor het lezen van onze blog Cultuurlijk! Voor nu zal Cultuurlijk geen nieuwe artikelen meer plaatsen. Wellicht zal dit in de toekomst wel weer gaan gebeuren. Bedankt voor het lezen en hopelijk tot gauw!

Heb jij nog iets toe te voegen aan onze favoriete artikelen? Laat hieronder vooral je reactie achter! Heb je nog andere vragen? Dan kun je mailen naar cultuurlijkblog@gmail.com

Categorieën: PrometheusRecensie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *