Een podcast kun je overal luisteren. In de trein, tijdens het koken of vlak voor het slapengaan. Daarvoor moet je wel goed bij jouw favoriete podcasts kunnen. Welke apps zijn als iPhone-gebruiker musthaves?

iTunes/Apple Podcasts

iTunes wordt eigenlijk het meest gebruikt om podcasts mee te luisteren. In afleveringen van podcasts zul je dan ook vaak horen dat je niet moet vergeten te beoordelen met sterren in iTunes. Meerdere podcasts lezen ook de reacties voor die ze vanuit iTunes krijgen en de grootste groep luisteraars van een podcast komt vaak voort uit iTunes. Veel iTunes!

Wilson

Speciaal voor iPhonisten en voor mensen die heel goed zijn in kleine lettertjes lezen! Deze app schotelt je iedere week een aantal afleveringen voor in een bepaalde playlist. Er is geen inlog vereist en er wordt niet gebruikgemaakt van een algoritme om je in je bubbel te houden. Jij kiest zelf welke lijst je volgt. De app zelf ziet er minimalistisch en strak uit. Nederlandse podcasts zijn er nog niet in opgenomen, maar wie weet welke Nederlandse techneut dit ook aandurft…

Spotify

Spotify is de laatste tijd sterk aan het inzetten op de podcast. Misschien is het je al wel opgevallen in het menu in de ‘Bibliotheek’. Daar is helemaal onderaan ‘Podcasts’ verschenen. Als freemium gebruiker kun je alleen geen podcasts downloaden en is het dus lastiger om onderweg te luisteren zonder je databundel te ruïneren. Daarom raad ik aan een andere app te gebruiken, waarbij het downloaden van podcasts wel mogelijk is.

Overcast

Een mooie en overzichtelijke app die je in no-time naar jouw favoriete podcasts leidt. Je kunt gemakkelijk doorluisteren als je verzeild bent geraakt in een aflevering van drie uur. Het vinden van een podcast is ook goed te doen door gebruik te maken van de zoekbalk. Je krijgt dan meteen een overzicht van de afleveringen, die ook te downloaden zijn. Zo trek je niet je hele bundel leeg!

Conclusie

Als Applegebruiker zit je gebakken! In iTunes kun je gebruikmaken van alle features die jouw favoriete podcast biedt. Wil je al jouw audio in een app hebben, dan kan Spotify ook een goed alternatief zijn. Een app als Wilson waarbij je zelf niet eens meer op zoek hoeft naar een nieuwe titel maakt het helemaal af. Veel succes met eindeloos binge-luisteren!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *