Leiden heeft veel prachtige hofjes, straatjes, gebouwen, grachten en pleinen. Om je te helpen de beste dingen te zien hebben wij, de redactie, even wat plekjes op een rijtje gezet. Veel plezier met ontdekken!

Het favoriete plekje van Dominique: het Plantsoen

Als de thermometer minstens 20 graden aangeeft en de zon hoog aan de hemel staat, spring ik snel op mijn fiets richting het mooie Plantsoen. Boek en flesje water mee, en binnen tien minuten ben ik volkomen ontspannen, daar op dat bankje bij de kwetterende vogeltjes. Af en toe kijk ik op van mijn boek en tuur ik naar de mensen die voorbijlopen: een verliefd stelletje, een groep vrienden of een paar kinderen die gebruikmaken van de speeltoestellen verderop. Even rust, even helemaal niks. Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je blijkbaar niet ver van huis te zijn.

Het favoriete plekje van Sander: de Hortus Botanicus

Een van de mooiste plekjes in Leiden is de Hortus Botanicus. En nee, dat is niet alleen omdat je er als student gratis in mag (hoewel het zeker meehelpt). En zelfs niet omdat je er veel verschillende Pokémon kan vangen in Pokémon Go. Voor mij voelt het als een plek waar ik me even geen zorgen hoef te maken om alle drukte om me heen, maar waar ik rustig rond kan lopen en om me heen kan kijken, of ergens kan gaan zitten met een goed boek. Of nog beter, met een paar vrienden en wat eten voor een picknick!

Het favoriete plekje van Sanne: het station

Stations zijn altijd een beetje gekke plekken. Je gaat er naartoe om er weer weg te gaan; het is bijna nooit een bestemming op zich maar vooral een middel tot een doel. Toch is Leiden Centraal meer dan dat voor mij. De strakke lijnen die elkaar kruisen, in de verte verdwijnen en mooie plaatjes opleveren, maken het in optisch opzicht al bijzonder, maar daarnaast is Leiden Centraal dé plek waar menig mooi avontuur voor me begonnen is en ook de plek die betekende dat ik weer bijna thuis was, na weg te zijn geweest. Het is een plek vol beloftes.

Het favoriete plekje van Vera: de Burcht

Toen ik begon met mijn studie Archeologie hier in Leiden, kende ik nog niet heel veel van de stad. Ik kende het RMO en wist de faculteit te vinden, dat was het zo ongeveer. Mijn faculteit had om deze reden een speurtocht door Leiden bedacht zodat we de stad konden ontdekken. Deze ging langs allemaal mooie plekjes, waaronder het Pietershofje, het KOG en de Burcht. Ik vond de hele opdracht door de stad al fantastisch. Leiden is prachtig. Maar toen kwam ik bij de Burcht en kwam er een golf van rust over me heen, ik voelde me thuis. En dat gevoel is er nog altijd als ik langs de Burcht kom.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *