Je ouders waarschuwden je al: “Geloof niet alles wat je op het internet leest!” Niet iedereen heeft geluisterd, dus voor sommigen is de aarde nu plat en veroorzaken vaccins autisme. Met gevaar voor eigen zoekgeschiedenis maak ik je wegwijs in de wereld van complottheorieën, van bizar en hilarisch tot levensgevaarlijk.

Al zeker sinds 2009 zijn er mensen op het internet te vinden die Obama wel een beetje op de Egyptische farao Akhenaten vinden lijken, maar zelfs op de gekste forums werden ze nog een beetje weggelachen. Freeman Fly, zelfbenoemd ‘expert in Illuminati-mind control, oude beschavingen en vrijmetselaarssymbolisme’, vond het echter nodig om er eens wat dieper op in te gaan, en bracht een dvd en een podcast-reeks uit. Ik heb veel voor jullie over, lieve lezers, maar ik heb de dvd overgeslagen en me beperkt tot een paar twijfelachtige websites en een interview van een uur.

De 44e president van de Verenigde Staten, Barack Obama (links) en een kikkervisje (rechts).

Het onsamenhangende verhaal komt hierop neer: in 1952 werden er kikkervisjes gekloond, dus Akhenaten klonen was prima mogelijk toen Obama in 1961 werd geboren – als je even vergeet dat Akhenatens mummie niet met zekerheid geïdentificeerd is en Obama geen kikkervisje is. Bovendien, belangrijker dan biologie: hij lijkt gewoon sprekend op Akhenaten! En Michelle Obama op Akhenatens moeder Tiye, en hun dochters op Akhenatens favoriete kinderen. Oh ja, en Beyoncé is net Akhenatens vrouw Nefertiti – dit wordt nog relevant. Verder klinkt ‘Barack Obama’ als ‘baraq o bamah’, wat Hebreeuws zou zijn voor ‘bliksem uit de hemel’, precies de beschrijving van Satan in Lucas 10:18. Dit wordt níet relevant, maar een vleugje ‘Obama is de Antichrist’ kon natuurlijk niet ontbreken.

Is het Akhenaten, of is het Obama? (Spoilers: het is Akhenaten.)
© Ancient Art Podcast, Flickr

Om het doel achter deze nooit herhaalde biologische wereldprestatie te verklaren, maken we een uitstapje naar Nazi-Duitsland. Daar voorspelde de raketgeleerde Wernher von Braun vier dingen aan zijn assistente: de Koude Oorlog, terrorisme, asteroïden en aliens. Ze hebben één ding gemeen: er zijn ruimtewapens voor nodig. Tegenwoordig zitten we al in akte drie van dit vierdelige toneelspel, vanwege de asteroïde Apophis. In 2029 slaat die héél misschien wel op aarde in, en bovendien is hij vernoemd naar een god die de tegenpool is van Akhenatens favoriete god Aten.

Conclusie: Obama is een kloon van Akhenaten, omdat hij als enige voor ruimtewapens kan zorgen om tegen Apophis en de aliens te vechten. Tenminste, dat is de conclusie als je net een niveautje te laag zit in het complotgekkie-klassement. De asteroïden en aliens zijn namelijk weer een complot op zich, verzonnen door geheime organisaties om de militarisering van de ruimte te rechtvaardigen. Met Obama aan de macht zouden ze de ruimtewapens krijgen die nodig zijn om de wereld te veroveren. Een prachtig, rondgeschreven verhaal, op één ding na: hoe zit het nou met die kloon van Akhenatens vrouw die zo op Beyoncé lijkt? Heel simpel: iedereen weet dat je de wereld niet kan veroveren zonder een affaire met Beyoncé.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *