De maand november begon met maar liefst drie gilde-activiteiten! Het Feministisch gilde bekeek de film ‘Coco avant Chanel’, het Metalgilde vierde in stijl Halloween en de avond kon worden afgesloten met de eerste Alcoholicaborrel van dit studiejaar bij het Alcoholicagilde.

Het Metalgilde vierde Halloween in stijl.

Voor wie 1 november niet vrij had, was er de rest van de maand gelukkig nog veel meer te beleven. Ogen konden worden uitgekeken bij het Leiden International Film Festival, een kerstfilm, Nederland-Estland en de registratie van de voorstelling ‘Achter de Tralies’. Deze voorstelling door toneelgroep Efeze haalde herinneringen naar boven van twee fantastische speelavonden.

De lezingen op de woensdagavond waren deze maand heel gevarieerd. Zo was er een lezing door Ruud Halbertsma, een van de conservatoren van het Rijksmuseum van Oudheden, die veel wist te vertellen over de nieuwe tentoonstelling over Cyprus. Ook werd er verteld over de grens tussen psychiatrie en rechtvaardigheid en was er een lezing over keizerlijke zelf- representatie. De klap op de vuurpijl was natuurlijk het ledensymposium, waarbij onder andere werd uitgelegd hoe fantastisch katten zijn en hoe het ervoor staat met het leven in een korte update.

Aandachtig Leiden bekijken met het Tekengilde.

Daarnaast werd de nieuwe website gepresenteerd. Een vrolijke uitstraling in een modern jasje. Bekijk hem snel op: prometheusleiden.nl!

November is ook bij uitstek een maand om naar buiten te gaan! Alle bomen laten gekleurde bladeren zien en achter kale bomen verschijnen mooie gebouwen. Reden genoeg voor het Tekengilde om erop uit te trekken. Van de mooiste plekjes in Leiden werden tekeningen gemaakt.

Bestuur Xenia organiseerde een workshop om professioneel om te gaan met dreigende agressie en geweld. Na een kort theoriestukje werden een aantal handige trucjes en kneepjes geleerd om slim los te komen, bijvoorbeeld als iemand ongewenst je hand vastpakt. Tussendoor was er pizza om ook de innerlijke mens tevreden te houden.

Tot slot straalde een groep Prometheanen in de uitzending van ‘De Wereld Draait Door’ op dinsdag 26 november. Een mooie opmaat naar de decembermaand!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *