December is dé feestmaand van het jaar, dus ook bij Prometheus werd er flink wat gevierd. De laatste maand van dit decennium begon met een heugelijk bezoek van Sinterklaas en zijn wiskundige piet-agorassen. De goedheiligman had niet alleen een goed woordje over voor iedereen, maar strooide samen met zijn pieten ook met chocoladeletters. Maar niet voordat er nog even gedobbeld werd. En dat ging nog goed ook, ondanks de grote groep van dertig man.

We blijven nog even in het wiskundethema. Prometheanen houden van spelletjes, maar hoe zorg je ervoor dat je die kunt winnen? Wiskundedocent Mark van der Berghe kwam het ons haarfijn uitleggen aan de hand van het spel Hackenbush. Gelukkig was het krijtbord groot genoeg voor die soms toch wel ingewikkelde kansberekeningen.

En wat is december zonder een gezellig kerstdiner? Veel Prometheanen hadden hun mooiste outfits uit de kast getrokken om verspreid in groepjes bij Holle Bolle Gijs te eten. En de leden doen het niet voor minder: er stonden drie heerlijke gangen op het menu. Net als al dat lekkere eten kon de speech van praeses Esmée natuurlijk niet ontbreken!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *