April was een bijzondere maand in de geschiedenis van Prometheus. Voor het eerst waren alle activiteiten digitaal op de Discord-server! Op de eerste dag van april werd daar door het bestuur ook dankbaar gebruik van gemaakt door een digitale ALV uit te schrijven. Onder andere het knuffelbeleid van de vereniging, Comic Sans als nieuwe huisstijl en het verdubbelen van de ledencontributie waren agendapunten. Gelukkig bleek dat laatste een grapje!

In deze tijden is de bloem in de winkel vaak uitverkocht en kun je dus niet altijd zelf bakken. Maar, je kunt wel leren over bakken! In de online module van Harvard University werd uitgelegd hoe de wetenschap van bakken in elkaar zit.

Om niet te veel stil te zitten, raadde het bestuur aan om thuis in beweging te blijven. Het Universitair Sportcentrum heeft veel sportvideo’s en in het eerste weekend van april konden Prometheanen daar ook fanatiek mee aan de slag. Maar ook nu kun je daar nog aan meedoen:

Een week later gingen we naar Amsterdam. Online werd het Rijksmuseum verkend en konden we inzoomen op de meesterwerken die het museum rijk is. Samen spelletjes spelen zorgt ook voor verbinding. Daarom werd een spelletjesavond georganiseerd, die volgens meerdere mensen te snel afgelopen was. Maar dat had een goede reden. De almanakcommissie heeft namelijk digitaal de almanak gepresenteerd. Via een Google Drive link kon de almanak ingezien worden en er werden veel complimenten uitgedeeld. De Discord-server stond bol van de enthousiaste kreten over de grappige antwoorden op de almanakenquête.

Ook de dagjescommissie heeft flink haar best gedaan en het geplande dagje naar een escaperoom omgezet in een digitaal uitje! Hoewel het soms even geduld hebben was, werden interessante puzzels opgelost en hebben sommige groepjes zelfs een tweede meeting gepland om de escaperoom uit te kunnen spelen.

Een week later waren 12 gildepraesides actief om een activiteit voor hun gilde te organiseren tijdens het gildefestival. In drie ronden, van elk een half uur, werden heel veel verschillende activiteiten gedaan. Er werd een heuse karaoke georganiseerd, een museum bezocht, naar podcasts geluisterd en een Top 2000 coronalijst is samengesteld.

In de laatste week van april was het tijd voor een Digitaal Dictee! Met zinnen als ‘Een abecedarius zat in zijn thuisisolatie en heeft, om zich niet het habbiebabbie te vervelen, al geprobeerd didgeridoo en ukelele con moto te spelen.’  was het een grote uitdaging. Als afsluiter van de maand was het tijd voor een aflevering van de serie ‘Tokidoki’ gemaakt door Paulien Cornelisse.

Categorieën: Prometheus

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *