In deze roerige tijden wil je er soms even tussenuit: misschien naar een onbewoond eiland, als dat zou kunnen. Helaas, met de vliegtuigen aan de grond en de straten leeg lijkt dit verre van mogelijk. Maar laat daar nu ruim een maand geleden de perfecte oplossing voor uitgebracht zijn: Animal Crossing: New Horizons, een spel voor de Nintendo Switch spelcomputer waarbij je je eigen eiland kan opbouwen!

Op je eiland komen in de loop der tijd ook allerlei dieren te wonen, villagers genaamd. Gelukkig hoef je niet aan ieder wezentje een plek in je paradijsje te vergeven. Soms heb je het niet in de hand – maar vaak kan je, na het uitzoeken van een nieuw woonplekje, zelf een diertje kiezen als je een aantal onbewoonde eilanden bezoekt en daar een leuke tegenkomt (zoals de roze miereneter hieronder).

Deze villagers hebben ieder hun eigen huisje en lopen vrij rond op het eiland. Je kan met ze praten en cadeautjes of brieven uitwisselen. Soms willen ze een spel met je spelen, en soms gewoon even op een bankje zitten en frisdrank drinken – al weet ik eigenlijk niet hoe gezond dat is voor deze vogel.

Als speler heb je zelf ook een eigen huisje, wat je geheel naar wens kan inrichten met meubels, bloemen, tapijt, kunst, wandbekleding en zelfs met je eigen getekende (of van het internet gedownloade) designs!

Je kan ook de eilanden van je vrienden bezoeken om op deze manier toch nog wat sociale interactie te hebben, spullen te ruilen, rapen te verkopen, en elkaars museum, bloemenvelden en andere eiland-onderdelen te bewonderen. En hier komt eigenlijk de belangrijkste tip die ik heb voor iedereen die dit spel wil spelen: bekijk, maar vergelijk niet! Het is niet erg als jouw eiland vol met onkruid zit, of niet zo een strakke lay-out heeft als die van je vrienden. Bij Animal Crossing gaat het erom dat je je vermaakt, en dat je je eiland inricht zoals jij dat wilt: er is niet slechts één juiste manier om het te spelen. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg leuk om op het eiland van hippie-hondje Harvey filmscenes na te maken (van links naar rechts The Shining, Dr Jekyll and Mr Hyde en The Wolf of Wall Street):

De mogelijkheden van Animal Crossing zijn haast eindeloos – dus speel het waar, wanneer en hoe je wilt, en vooral: maak er een feestje van!

                                                                               Groeten uit Brenin!

P.S. Heb je geen Nintendo Switch spelcomputer, maar wil je toch de Animal Crossingervaring niet missen? Voor de telefoon is er gratis Animal Crossing: Pocket Camp te downloaden! Het is niet dezelfde game, maar ook al heel leuk!

Categorieën: Creatief

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *